Rotfruktsgryta

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

Gott, enkelt, billigt ..

Ingredienser

  • 5-6 potatis
  • 2 stora morötter
  • 1 liten kålrot
  • 1 medelstor palsternacka
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 rödpeppar
  • 100 g gröna ärtor
  • ½ purjolök
  • 6 hotdog korvar utan skinn
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3-4 köttbuljongstärningar
  • Salt
  • Svartpeppar, grovmalen
  • 1-1 ½ l vatten
  • Instruktioner

    1. Skala potatis, morötter, kålrot och palsternacka. Skär allt i lagom stora bitar. Blanda vatten och buljongtärningarna i en lämplig kastrull. Lägg i allt. Koka upp, sänk värmen något, låt det fortsätta småkoka, rör om då och då.
    2. Hacka purjolök, paprikan, rödpepparen och vitlöksklyftorna häll i tillsammans med ärtorna. låt det fortsätta små koka.. Skär korven i bitar, lägg i och rör om.
    3. Efter ca 30-35 minuter ska det mesta av vattnet kokat bort och grytan ska vara klar.
    4. Håll koll så det inte är helt utan vätska, får inte brännas vid i botten, fyll på med mer vatten om det behövs.
    5. Lite Sweet chili sauce som extra touch är aldrig fel

    Liknande recept

    1 h 20 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben