Rotfruktsgryta med kött

Lämpligt från 6 månader

Ingredienser

  • 500 g nötkött eller kyckling
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 palsternacka
  • 3 morötter
  • 100 g rotselleri
  • 1 äpple
  • 1 burk á 400 g krossade tomater
  • 1 kalvbuljongtärning
  • 1 ½ dl vatten
  • Peppar
  • Instruktioner

    Hacka löken och fräs den lätt i olivolja i en kastrull. Tillsätt paprikapulver. Skala och hacka de resterande grönsakerna och äpplet. Skär köttet i bitar och lägg i kastrullen. Häll i grönsaker och frukt. Rör runt i grytan. Häll på de krossade tomaterna, buljongtärningen och vattnet. Vill man göra grytan vegetarisk ersätter man köttet med linser eller bönor. Servera till kokt potatis eller ris.

    Liknande recept

    1 h 20 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben