Rotfruktsgryta med linser

Serverar: 4 portioner

Antingen som ensamrätt eller som tillbehör till kött.

Ingredienser

  • 3 potatisar
  • 3 morötter
  • 50 g rotselleri
  • ½ purjolök
  • 2 msk tikka masala kryddblandning eller curry
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 6 dl vatten
  • 1 burk kokosmjölk, 400 g
  • 2 dl röda linser
  • Saft av en citron
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skala potatis, morötter och rotselleri. Skär potatis och morötter i bitar och rotsellerin i strimlor.
    2. Skölj och skiva purjolöken och fräs i olja tillsammans med tikka masala. Tillsätt rotsakerna, krossade tomater och vatten och koka i 10 minuter.
    3. Rör ner kokosmjölk och linser och koka i 10 minuter. Smaka av med citronsaft och salt. Servera med bröd, gärna naanbröd (indiskt bröd).

    Liknande recept

    1 h 20 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben