Rotfruktsgryta med smak av parmesan

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Riktigt god och matig gryta till höstiga och mysiga dagar.

Ingredienser

  • 100 g finhackad gul lök
  • 3 klyftor vitlök, pressade
  • 1 msk olivolja
  • 300 g palsternacka i skivor
  • 400 g morot i skivor
  • 200 g rotselleri i skivor
  • 2 dl kaffegrädde
  • 3 dl vatten
  • 1 st svampbuljongtärning
  • 2 dl röda linser
  • 30 g parmesan i bit (Grana padano), riven
  • 3 dl couscous
  • Instruktioner

    1. Fräs lök och vitlök i olja i en gryta. Tillsätt palsternacka, morot, rotselleri, kaffegrädde, vatten, buljongtärning och linser.
    2. Låt grytan koka tills rotfrukterna är mjuka och linserna hyfsat mjuka, ca 20 minuter. Rör ner riven ost, helst parmesan för den ger mycket och lite speciell smak!
    3. Servera grytan med couscous.

    Liknande recept

    1 h 20 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben