Rotfruktsgryta med tomat, dill och pepparrot

Serverar: 4 portioner

Dill och pepparrot är som salt och peppar- en oslagbar kombination. Här ger de en spännande smak till en veggogryta. Tillsätt en burk kikärter så blir den extra mättande.

Ingredienser

  • 3 morötter
  • 2 palsternackor
  • 200 g rotselleri
  • 2 vitlöksklyftor
  • 8 pärllökar
  • 500 g krossade tomater
  • 2 msk konc grönsaksfond
  • 8 dl vatten
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl färskriven pepparrot
  • ½ dl grovhackad dill
  • Olivolja
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • Fullkornsbröd
  • Hummus
  • Instruktioner

    1. Skala och skär rotfrukterna i 2 cm stora bitar. Skala och finhacka vitlöken. Skala löken. Fräs rotfrukter, vitlök och lök i 1 msk olja i ca 3 minuter i en stor kastrull. Tillsätt tomatkross, fond, vatten, chilisås och vinäger.
    2. Låt koka under lock i 15-20 minuter tills rotfrukterna är mjuka. Tillsätt pepparrot och dill precis före servering. Smaka av med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
    3. Servera grytan med fullkornsbröd med hummus på.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben