Rotfruktspannkaka

Serverar: 4 portioner

God, nyttig och enkel.

Ingredienser

  • 1-2 pkt bacon
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 3 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader.
    2. Strimla baconet fint och stek tills det blir krispigt. Låt rinna av på hushållspapper.
    3. Vispa samman grahamsmjöl, vetemjöl och hälften av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, äggen och 1 tsk salt. Vispa till en slät smet.
    4. Skala och riv potatis, morötter och palsternacka grovt. Vänd ner dessa och baconet i pannkakassmeten.
    5. Häll smeten i en lånpanna. Grädda 25-30 min.
    6. Servera med lingonsylt, keso och en grönsallad ( t ex syrad kinakålssallad)

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    eelg 6 februari 2009

    Detta recept känner jag igen! ICAs kokbok om jag inte minns fel? Lagade den i förra veckan och tycker absolut att den är ett bra alternativ till den vanliga ugnspannkakan. Och keson som tillbehör, tillsammans med lingonsylt och en god sallad var super! Min blev lite kladdig men låter man den stå till sig ett tag före servering brukar den bli bättre, är man riktigt hungrig får man helt enkelt räkna med lite kladd ;)

    solen77 2 mars 2009

    Tycker denna ungspannkaka är kanon. Både lite nyttigare och matigare. Det gör det hela inte sämre att den är god också. Barnen gillar den med!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben