Rotfruktspannkakor med bacon

Supergott var detta!

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 3 ägg
  • 2 morötter
  • 2 medelstora potatisar
  • 2 palsternackor
  • 1 lök
  • 2 pkt tärnat bacon à 140 g
  • Matfett att steka i
  • Instruktioner

    1. Vispa hälften av mjölken med mjölet till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, salt och ägg. Skala morötter, potatis, palsternackor och lök. Riv rotfrukter och lök på rivjärnets grova sida. Blanda ner det rivna rotfrukterna och löken i pannkakssmeten. Stek bacontärningarna knaprigt, blanda ner dem i pannkakssmeten.Stek pannkakorna i matfettet.
    2. Servera rotfruktspannkakorna med lingonsylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben