Rucolaröra

Serverar: 10 portioner

Tid: 5 minuter

En röra som bara blir godare om den görs i förväg. Rucolan kan varieras med babyspenat eller färsk basilika.

Ingredienser

  • 3 dl rucola (ca 50 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ röd chili
  • ½ lime, saften av
  • 2 dl kesella
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala vitlöken
    2. Mixa rucola, chili och vitlök med stavmixer eller i en liten matberedare.
    3. Blanda med kesella, yoghurt och saften av limen.
    4. Smaksätt med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    svengelsk 25 april 2009

    Kom hem fån kolonilotten med en påse ruccola som grannen gett mig och fick se receptet. Provade med creme fraiche och grädde och det blev jättegott. Kommer säkert att göra om försöket.

    Erika020 23 juni 2010

    Glad att detta recept redan fanns men jag gör den oftas utan chilin då tycker ung som gammal om denna sås.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben