Pizza med skinka och rucolaröra

Serverar: 4 portioner

Med ett pizzakit i kylen, en bit lagrad ost och lite rökt skinka, kalkon eller kassler kan man trolla fram den läckraste pizzan. Denna goda pizza toppas med en smarrig rucolaröra. Orkar du inte göra den så kan den bytas ut mot färdig pesto. 500 kcal/portion

Ingredienser

  • 1 pizzakit med tomatsås, 600 g
  • 150 g rökt skinka, kalkon eller kassler
  • 1½ paprika, gärna i olika färger
  • 100 g riven ost, gärna lagrad, 28%
  • Rucolaröra
  • 50 g rucola
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 25 g riven ost
  • Lite vatten
  • 1 msk olja
  • Salt
  • Garnering
  • 25 g rucola
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Strimla skinkan. Kärna ur och strimla paprikan. Rulla ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Kavla ut den så att den blir lika stor som plåten. Bred på tomatsåsen. Strö över skinka, paprika och ost. Grädda pizzan mitt i ugnen ca 15 minuter.
    3. Rucolaröra: Skala vitlöksklyftan. Mixa rucola, vitlök, ost, olja, lite vatten och ½ krm salt med mixerstav eller i en matberedare.
    4. Klipp eller skär pizzan i bitar. Klicka över rucolaröran och garnera med rucolablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben