Ruskväderssoppa

Serverar: 8 portioner

Tid: 45 minuter

En härligt god soppa att äta vid dåligt väder. Den är enkel att göra.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 palsternacka
  • 1 bit rotselleri
  • 2-3 morötter
  • 2-3 potatisar
  • Totalt ca 1 liter strimlade rotsaker
  • 1 burk krossade tomater eller 2-3 msk tomatpuré
  • 2-3 tsk curry
  • 1 stor pressad vitlöksklyfta
  • Svartpeppar
  • Ca 1½ liter grönsaksbuljong
  • Olja
  • Bladpersilja
  • Instruktioner

    Finstrimla rotsakerna och fräs dem i olja. Tillsätt buljong, kryddor och tomatkross. Koka 15-20 minuter tills rotsakerna är mjuka. Smaka av (det ska vara lite sting i soppan) tillsätt sedan rikligt med hackad persilja. Servera gärna med en klick créme fraiche och ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    lottelise 29 oktober 2009

    Jag serverade soppan idag på min förskola. Jag ändrade lite och tog tärnade grönsaker så det skulle bli lättare för de små barnen. Den blev väldigt uppskattad och jag som knappt gillar grönsaker tyckte att den var helt underbar.

    mariaalenius 7 oktober 2011

    Har gjort den flera gånger nu i höst! Supergod!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben