Leilas korvsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Världens godaste ruskväderssoppa

Ingredienser

  • 6 potatisar i stora tärningar
  • 4 morötter i slantar
  • 1 purjolök, skivad
  • 4 riktigt goda grillkorvar, exempelvis roslagsgrill i slantar
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 12 dl vatten
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl creme fraiche
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Stek korvarna i smör så att dom får fin färg i en stekpanna.
    2. I en gryta steker du purjolök och morot tills löken mjuknat, häll i potatis, buljong, vatten och låt koka tills morötterna är mjuka och potatisen är sönderkokt, en del bitar kan förstås vara kvar, det ska inte bli en slät soppa.
    3. Häll i korven och låt den koka med ett tag. Krydda med salt och vitpeppar och persilja. Häll i creme fraichen och låt koka 5 min. Servera med gott mjukt bröd.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    12
    3
    4.8
    35 min
    1
    36
    3.3
    20 min
    3-4
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben