Ryssröra

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

En favorit bland de flesta barn och något som även du som förälder kan uppskatta. Funkar bra på barnkalas då det är enkelt att göra och är sedan bara sleva upp i pitabröd och servera.

Ingredienser

  • 6 pitabröd
  • 4 portioner kokt ris
  • 500 g blandfärs
  • 1 liten purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 dl riven vitkål
  • 1 röd paprika
  • 1 köttbuljongtärning
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk oregano
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Hacka purjolöken och pressa vitlöken och stek tillsammans med färsen tills färsen är genomstekt. Blanda sedan ner den rivna vitkålen och finhackade hackade paprikan och stek 2 minuter. Lägg i buljongtärningen, tomatpurén och kryddorna och till sist häller du ner riset och steker i 1minut eller tills riset blivit varmt. Servera med delade pitabröd och en kall turkisk yoghurt för den som vill.
    2. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    3
    20 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben