Ryssröra

Serverar: 4 portioner

Jättegott

Ingredienser

  • 300 g köttfärs
  • 2 dl ris+ 4 dl vatten
  • 1 msk margarin eller olja
  • 1 dl strimlad purjolök
  • ½ dl tomatpuré
  • 2 msk tomatketchup
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk oregano
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk paprika pulver
  • 1 tsk allkrydda eller 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk lökpulver eller 2 msk finhackad lök
  • Vatten
  • 8 pitabröd
  • Tomater
  • Gurka
  • Isbergsallad
  • Majs
  • Instruktioner

    Börja med att koka riset enligt förpackningen. Fräs och smula sönder köttfärs i oljan. Lägg i den strimlade purjolöken. Smula över buljongtärningen. Tillsätt puré, ketchup samt kryddorna. Vill du inte ha röran pepparstark, halvera mängden peppar. Späd med vatten. Låt koka under lock 10-15 min. Blanda riset i köttfärsröran och värm tills röran blir riktigt varm. Servera ryssröran i pitabröd med grönsaker.

    Liknande recept

    3
    20 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben