Safaripanna

Serverar: 2 portioner

Tid: 9 timmar

Detta recept är hämtat ur ett häfte som heter "Grabbarna bjuder till". Jag fick önskemål om att lägga ut det då jag tidigare hade lagt ut ett annat recept från detta häfte. Har dock inte hunnit testa det själv än.

Ingredienser

  • 250 g grytbitar av nöt
  • 1 gul lök
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2 portioner ris
  • Marinad
  • 1 krm malda kryddnejlikor
  • 10 svartpepparkorn
  • ½ tsk oregano
  • 1-2 tsk curry
  • ½ dl soja
  • 1 dl tomatjuice
  • ½ msk olja
  • Tillbehör
  • Kokos
  • Mango chutney
  • Gräddfil
  • Ananas i bitar
  • Instruktioner

    Skär köttet i strimlor. Skala löken och hacka den grovt. Blanda samman marinaden. Lägg i kött och lökbitar. Marinera kött och lök, helst 6-8 timmar i kylskåpet. Hetta upp en gryta och häll i köttblandningen. Rör om och småkoka grytan under lock i ca 30 minuter. Rör ut mjölet i 1-2 msk kallt vatten. Blanda ned det i grytan och låt allt koka ett par minuter till. Servera grytan tillsammans med ris, kokos, mango chutney, gräddfil och ananas i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben