Saffranscheesecake med choklad och frukt

Serverar: 8-10 portioner

Saffran gör tårtan julig och färgglad, men den blir god även utan.

Ingredienser

  • 200 g digestivekex
  • 75 g rumsvarmt smör
  • Fyllning
  • 1/4 påse saffran, ca 0,12g
  • 1 sockerbit
  • 1 dl vispgrädde
  • 400 g vit choklad
  • 300 g philadelphiaost
  • Garnering
  • 2-3 dl frukt och bär, skurna i bitar
  • Instruktioner

    1. Mixa kex och smör till en smulig massa i en matberedare. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och platta till den i bottnen. Ställ kallt att stelna.
    2. Stöt saffran och sockerbit till ett fint pulver i en mortel. Blanda med grädden och värm i en kastrull. Sila grädden och häll tillbaka i kastrullen. Koka upp. Ta av från värmen, lägg i grovhackad choklad och smält under omrörning. Låt svalna ca 10 minuter.
    3. Lägg philadelphiaosten i en bunke och rör den mjuk med en elvisp. Blanda i gräddchokladen. Bred ut fyllningen i formen och täck med plastfolie och ställ i kylskåp att stelna ca 8 timmar, gärna över natten.
    4. Garnera med frukt och bär strax före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben