Saffranscupcakes med glöggfrosting

Serverar: 12 portioner

Läckert till advent och jul!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl råsocker
  • 3/4 dl honung
  • 1 dl mjölk
  • 1 burk lätt crème fraiche
  • 5 dl mjöl
  • 2½ tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 kuvert saffran
  • Russin efter behag
  • Lite glögg
  • Glöggfrosting
  • Ca 60 g naturell créam cheese
  • Ca 30 g mjukt margarin
  • 1 msk vaniljsocker
  • Ca 4-5 dl florsocker
  • 1-2 msk glögg
  • Ev röd karamellfärg
  • Russin att dekorera med
  • Instruktioner

    1. Lägg russinen i lite glögg så de får dra en stund, vill du ha mycket smak så får de ligga över natten.
    2. Vispa ägg, socker och honung poröst i en stor skål, rör sedan i de torra ingredienserna som sedan försiktigt rörs ned i den fluffiga äggsmeten.
    3. Fördela smeten i 12 stora amerikanska muffinsformar, eller i muffinsplåt, och grädda i 225 grader 15-20 minuter.
    4. Frosting: Rör cream cheese och margarinet slätt. rör ned resterande ingredienser. Ev. mera florsocker så det blir en bra konsistens.
    5. Om man vill kan man sist droppa ned några droppar röd karamellfärg. Antingen rör man den helt röd eller låter man den vara lätt rabdig-flammig. Dekorera med russin.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Cassiopeya 30 november 2011

    Med en burk creme fraiche, menar du då en liten burk, alltså 2,5 dl?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben