Leilas saffranscupcakes

Serverar: 12 portioner

Fantastiskt juliga cupcakes, som såklart även passar till andra fikatillfällen. Baka och njut.

Ingredienser

  • 3 st ekologiska ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1/2 g saffran
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 msk ljus rom
  • Creeme cheese frosting
  • 60 g mjukt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 100 g philadelphiaost
  • Till garnering
  • Kanel
  • Silverkulor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
    3. Smält smöret med saffranet och låt koka upp. Rör i vispgrädden, blanda det med äggsmeten.
    4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
    5. Smaksätt smeten med rom.
    6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
    7. Grädda dem i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler.
    8. Frosting: Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost tills det blir krämigt i en skål.
    9. Bred frostingen på cupcakesen.
    10. Garnera med kanel och silverkulor.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    12
    3
    4.8
    35 min
    1
    36
    3.3
    20 min
    3-4
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben