Saffranshjärtan

Jättesött alternativ till lussekatter!

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 5 dl lättmjölk
  • 2 paket saffran (à 0,5 g)
  • 1 paket jäst för söta degar
  • 1/2 burk kesella, 10%
  • 1 1/2 dl vit sirap
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 19-20 dl vetemjöl
  • 2 msk smält smör
  • Strösocker och färgat strösocker
  • Instruktioner

    1. Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölk och låt det bli fingervarmt, 37°. Stöt saffran med 1 tsk socker, blanda ner i degvätskan.
    2. Smula jästen i en bunke och häll över den ljumma vätskan. Tillsätt kesella, sirap, ägg, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Strö över mjöl och jäs under duk ca 40 min. Sätt ugnen på 225°.
    3. Ta upp och knåda degen lätt, kavla ut till ca 1 cm på mjölat bakbord. Ta ut hjärtan med pepparkaksmått, lägg dem på plåt med bakplåtspapper. (Om du vill ha russin i bullarna, stick ner dem nu). Låt jäsa under duk 20-25 min.
    4. Grädda mitt i ugnen 5-6 min. Pensla de varma bullarna med smör och doppa dem i socker.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    begeanka 22 september 2008

    Viktväktar värde per bulle är 3 poäng! ;-)

    Fia1976 21 december 2011

    Jättegoda!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben