Saffransknäck

Serverar: 20-25 portioner

En lite mer hälsosam och "nyttig" knäck som smakar gudomligt!

Ingredienser

  • 1 dl kokossocker
  • ½ g saffran
  • 2 dl honung
  • 2 dl havregrädde
  • ½ tsk himalayasalt
  • 2 dl riven kokos
  • Instruktioner

    1. Häll kokossocker och saffran i en kastrull. Tillsätt honung, havregrädde och salt. Låt blandningen koka lugnt tills smeten klarar kulprovet (Droppa 1 tsk smet i ett glas med kallt vatten. När det går att forma en kula klarar smeten kulprovet).
    2. Medan smeten kokar, rosta kokosen gyllenbrun i en torr stekpanna. Blanda i kokos i den färdiga smeten och häll upp i knäckformar. Låt stelna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben