Saffransknutar

Jätte goda saffrans bullar som bara man inte kan sluta äta...

Ingredienser

  • 1 påse torrjäst röd
  • 2 påsar saffran
  • 1½ dl socker
  • 75 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk salt
  • ca 14 dl vetemjölspecial
  • Fyllning
  • 100 g smör
  • Mandelmassa efter smak
  • Bittermandelolja efter smak
  • Instruktioner

    1. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 40 grader. Tillsätt saffranet.
    2. Töm mjölet och jästen i en bunke, tillsätt salt och socker, blanda om väl. jag använder bakmaskin. Slå över mjölken och arbeta i hop till en smidig deg. Låt jäsa 25 minuter.
    3. Gör undertiden fyllningen, riv mandelmassan och rör ihop den med smöret, droppa i mandelolja efter smak.
    4. Kavla ut degen till en platta, bred på fyllning och vik den dubbel. Sär remsor på ca 2 cm bred, knyt dom i en knut och lägg på plåten. Jäs dem igen i 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
    5. Grädda på 200 grader i ca 12-14 minuter eller tills de fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben