Saffranskorpor

Serverar: 30 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegoda skorpor som passar hela året runt.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 100 g smör
  • 100 g hasselnötter
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 g saffran
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg, socker och saffran pösigt. Vispa ner rumsvarmt smör i blandningen. Hacka nötterna. Blanda med mjöl och bakpulver. Blanda mjölblandnigen med smeten. Dela degen i tre delar. (Den är kladdig) Forma till tre längder på väl smord plåt.
    2. Grädda i 200 grader i 15 min.
    3. Låt svalna några minuter. Skär sedan längderna i ca 1 cm tjocka bitar på diagonalen.
    4. Baka skorporna i ytterligare 5 min och låt dom svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    peakvist 16 december 2016

    Jag bytte ut hasselnötter mot mandel då jag inte hade nötter hemma och la till 100 gr mörk choklad för att få de mer kakaktiga, det gjorde inte dem sämre :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben