Saffranskorpor med hasselnöt

Serverar: 10 portioner

Tid: 45 minuter

Jättegoda skorpor som är smidiga att göra.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 dl råsocker
  • 1 paket saffran
  • 50 g smör
  • 100 g hasselnötter
  • 2 dl mjöl
  • Instruktioner

    Vispa ihop ägg, råsocker och saffran poröst. Smält smör och häll i smeten. Hacka hasselnötter fint och häll i nötterna tillsammans med mjölet. Rör ihop detta till en smidig deg. Forma degen med mjölade händer till två längder(ca. 40 cm). Lägg bakpapper på en plåt. Platta till längderna med fingrarna och grädda mitt i ungen. 200 grader i ca. 15 minuter. Låt skorporna svalna något innan de skärs i sneda bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    LottenViktoria 4 december 2011

    Otroligt lätta att göra och väldigt goda!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben