Serverar: 13-14 portioner
Saffran är en riktigt god och läcker smaksättare i mazariner. De här mazarinerna går fint att förbereda några dagar innan och frysa in ogräddade. Ta sedan fram dem och låt dem tina i rumstemperatur. Grädda dem den dagen du ska fika.
Ingredienser
Mördeg
120 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
3 dl vetemjöl
1 äggula
Fyllning
50 g smör
½ g saffran
370 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
2 rumsvarma ägg
3 rumsvarma äggulor
1 msk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
Garnering
100 g mandelspån
Instruktioner
- Knåda samman alla ingredienser till mördegen i en bunke för hand eller i en matberedare till en deg. Plasta in den och låt den vila i kylen 20 minuter.
- Knåda degen lite lätt och kavla ut den på ett mjölat bord, 3-4 mm tjocka. Ta ut 13-14 bottnar med en rund utstickare. Fodra runda mazarinformar, 7-8 cm i diameter. Se till att degen går över kanterna, skär bort överflödig deg.
- Sätt ugnen på 200 grader eller 180 grader för varmluft.
- Smält 50 g smör, blanda i saffran och ställ åt sidan.
Riv mandelmassan. Rör ihop den med det rumsvarma smöret, lite i taget till en slät massa i en bunke eller matberedare. Tillsätt det smälta smöret med saffran.
- Blanda i äggen, ett i taget och blanda väl. Använder du en matberedare så kör du på lägsta hastighet när du blandar i äggen. Blanda i vaniljsocker samt mjöl och blanda till en slät och fin massa.
- Fyll formarna med lite mer än 3/4 delar med fyllningen. Strö över mandelspån. Grädda mazarinerna mitt i ugnen i 16-18 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg. Låt dem svalna helt innan du vänder ut dem ur formarna. Pudra på florsocker innan servering.
Liknande recept
Kommentarer (0)