Saffransmazariner

Serverar: 18 portioner

Tid: 45 minuter

Saffransmazariner

Ingredienser

  • Mördeg
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • ½ dl socker
  • ½ ägg
  • Fyllning
  • 50 g smör
  • 150 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • 3 msk vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 paket saffran, ½ g
  • Garnering
  • 2 dl florsocker
  • Lingonsylt
  • Instruktioner

    Smörj mazarinformar eller pudra dem lätt. Arbeta ihop mjöl, bakpulver, smör, socker och ägg till en mördeg. Låt stå kallt en stund. Förbered under tiden fyllningen genom att röra smöret smidigt, tillsätt riven mandelmassa och ett ägg i taget. Rör ner mjöl, bakpulver och saffran. Värm ugnen till 200 grader. Tryck ut mördegen i formarna. Fördela fyllningen i formarna. Grädda i mitten eller nedre delen i cirka 11-15 minuter beroende på ugn. Låt kakorna svalna. Rör ihop florsocker och lingonsylt (börja med lite lingonsylt och späd ut efter behov) och bred över mazarinerna. Kakorna blir godast om de får vila i kylskåp en stund före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben