Saffranspinnar med apelsinsmörfyllning

Serverar: 30 portioner

Testa att baka ut saffransbrödet till långa pinnar och bjud på glöggkalaset.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 250 g Arla köket Kesella kvarg, lätt
  • 2 påsar saffran, ca 1 g
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • Ca 17 dl vetemjöl
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1/2 dl strösocker
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke.
    2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, ca 37°. Häll degspadet över jästen. Rör om så att den löser sig. Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.
    3. Stjälp upp degen på en mjölad bänk. Platta ut degen med händerna till ca 40x35 cm. (45x35) Blanda smör, socker och apelsinskal. Bred det över degen. Vik degen dubbel på mitten. Skär degen i 30 smala remsor. Vrid dem några varv och lägg på bakplåtspapper på plåtar.
    4. Grädda i övre delen av ugnen i 8-10 min. Låt dem kallna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben