Saffranspinnar med kokos

Serverar: 40-48 portioner

Möra goda småkakor som liknar finska pinnar

Ingredienser

  • 0.5 g saffran , 1 påse
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • ½ msk konjak eller mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 ½ - 5 dl vetemjöl
  • 2 msk kokosflingor
  • 2 msk pärlsocker
  • Ägg till pensling
  • Instruktioner

    Sätt ugn på 175 grader Mal saffranet i en mortel med 1 tsk strösocker. Lös upp det med ½ msk konjak eller mjölk. Vispa ihop smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt saffran och vetemjöl och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Ta till händerna mot slutet. Dela degen i fyra bitar och rulla till längder. Lägg dem nära varandra och pensla med ägg. Blanda kokos och pärlsocker och strö över. Skär varje längd i ca 4 cm i bitar och lägg på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter eller tills kakorna börjat få fin färg i kanterna. Låt svalna på plåt

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben