Saffranssill

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar 10 minuter

Den här krämigt goda sillen gör jag alltid till jul. Det är lite sting i den av kajennepeppar och saffran.

Ingredienser

  • 2 dl gräddfil
  • 1½ dl majonäs
  • 1 msk ättikslag (från sillen)
  • 5 cm purjolök
  • ½ äpple
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ g saffran
  • 1 krm kajennepeppar
  • 250 g inlagda sillfiléer skurna i bitar och väl avrunnen
  • Instruktioner

    Skala, kärna ur och finhacka äpplet. Skölj purjolöken och skiva fint. Skala och hacka vitlöksklyftan. Blanda alla ingredienser till såsen och vänd ner sillbitarna. Låt stå kallt ett par timmar och dra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben