Saffranssill

Serverar: 4 portioner

En av mina sillar jag gör till jul

Ingredienser

  • 4 filéer matjessill
  • 1 dl vispgrädde eller crème fraiche
  • 1½ dl majonnäs
  • ½ g saffran
  • 3 cm röd spansk chilipeppar
  • ½ dl ättiksgurka, hackad
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • ½ dl gräslök, fint skuren
  • Röd spansk chilipeppar, i ringar
  • Instruktioner

    1. Låt filéerna rinna av och skär dem sedan i sneda smala bitar.
    2. Vispa grädden tjock. Blanda samman majonnäs och saffran. Vänd ner grädden eller crème fraichen i majonnäsen.
    3. Tillsätt chili, urkärnad och finhackad, gurka och sill. Rör om och smaka av med salt och peppar.
    4. Lägg upp i en skål och garnera med gräslök och chili.

    Liknande recept

    2 h 10 min
    4

    Kommentarer (1)

    alyssum 28 december 2008

    Jag provade receptet till årets julbord och blev riktigt nöjd. Jag gjorde sillen dagen före och tycker den vann på ett dygns mognad i kylen. Nästa år ska jag prova att använda creme fraiche istället för grädde och minska mängden sås litegrann.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben