Saffranssmörbullar

Serverar: 36 portioner

Underbara saffransbullar extra allt!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 250 g Kesella, kvarg
  • 2 kuvert saffran, á ½ g
  • 2 dl socker
  • ½ tsk salt
  • 1,7 liter vetemjöl
  • Fyllning
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • ½ dl socker
  • 1 dl russin
  • 1 msk grovstött kardemumma
  • 1 ägg till pensling
  • Frosting
  • 125 g Kesella, kvarg
  • 1 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till max 37 grader och häll över jästen. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 36 bitar och forma till runda bullar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa ca 20 minuter.
    4. Rör ihop smör, socker, russin och grovstött kardemumma. Gör en grop i varje bulle och tryck ner fyllningen. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 5-8 minuter. Låt svalna på ett galler.
    5. Vispa ihop kvarg och florsocker. ringla frostingen över bullarna när de har svalnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben