Saffranssmörbullar med Pärlsocker

Serverar: 30 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Fantastiskt goda bullar och mycket enkla att göra.

Ingredienser

  • Fyllning
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Deg
  • ½ g saffran + 1 tsk strösocker
  • 50 g jäst
  • 3 dl mjölk, fingervarm
  • 1 ½ dl strösocker
  • ½ tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 1 krm salt
  • 3 ägg
  • 225 g smör, rumsvarmt
  • 12–14 dl vetemjöl
  • Dekorering
  • 1 ägg
  • pärlsocker
  • Instruktioner

    1. GÖR SÅ HÄR
    2. Fyllning: Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker till fyllningen i en skål. Klicka ut ca 30 små högar på en tallrik och ställ den i frysen i ca 1 tim.
    3. Mortla saffran och strösocker. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt saffran, strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen kraftigt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
    4. Knåda igenom degen och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar och lägg dem i aluminiumformar ställda på en plåt (vanliga pappersformar funkar också).
    5. Ta ut smörklickarna ur frysen och tryck ner en bit i varje bulle. Låt bullarna jäsa i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.
    6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
    7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 min. Låt dem svalna på ett galler.

    Liknande recept

    4
    50 min
    8-10
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben