Salamigryta

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 2 timmar

Perfekt bjudmat när man blir flera gäster. Supergott !!

Ingredienser

  • 1 kg högrev
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 grovhackad gul lök
  • 6 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk vetemjöl
  • 5 dl oxbuljong eller köttbuljong
  • 1 dl rött vin
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 100 g italiensk salami, fint strimlad
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i stora tärningar. Salta och peppra, och bryn dem i en stor stekgryta. Tillsätt lök och vitlök, och fräs i några minuter på låg värme så löken mjuknar. Tillsätt tomatpuré, rör om ordentligt. Pudra över vetemjölet och rör om.
    2. Häll i buljongen och rödvinet. Stöt fänkålsfröna i en mortel, och tillsätt dem. Tillsätt också salamin.
    3. Låt grytan sjuda under lock i minst 1,5 timmar, men gärna längre. Köttet ska vara riktigt mört.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    knapp 5 mars 2009

    Supergod. Ursprungligen kommer receptet från Jens Linder, matskribent i DN.

    Emma2 22 mars 2009

    Mycket god gryta som sköter sig själv när man själv gjort grovjobbet.

    Mumsfilibabba2 5 mars 2012

    Supergod!! Min fick puttra i drygt två timmar och köttet blev supermört. Spädde med mer buljong och vin. Kryddade lite till med. Femma från mej! :)

    astonvilla 12 maj 2012

    tycons , grytan var riktigt god !

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben