Krämig kyckling- och salamigryta

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Härlig pastarätt som hela familjen gillar!

Ingredienser

  • 3 st färska eller tinade kycklingfiléer á ca 100 gr
  • 9 skivor salami (jag brukar använda den från danska Göl)
  • 7,5 dl matgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Smör/-margarin till stekningen
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingfiléerna runt om och krydda med salt och peppar.
    2. Lägg dem bredvid varandra i en lite högre ugnsfast form och skär ett snitt i varje filé på längden (skär så djupt du kan). Ta 3 skivor salami och dela dem på hälften. Lägg salamiskivorna åt samma håll (med platt sida uppåt) så att de bildar en rad och lägg sedan raden i skåran på kycklingen.
    3. Häll över grädden och grädda i ugnen, ca 60 min i 200 grader.
    4. Koka pasta under tiden och använd en stor kastrull.
    5. Lyft sedan ur en filé i taget och lägg på en skärbräda. Tag en gaffel och "trasa sönder" kycklingen i små bitar. Lägg tillbaka trasslet i formen och häll sedan allting över pastan.
    6. Blanda och servera med valfri pasta, jag brukar dock använda penne!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben