3 st färska eller tinade kycklingfiléer á ca 100 gr
9 skivor salami (jag brukar använda den från danska Göl)
7,5 dl matgrädde
Salt
Peppar
Smör/-margarin till stekningen
Instruktioner
Bryn kycklingfiléerna runt om och krydda med salt och peppar.
Lägg dem bredvid varandra i en lite högre ugnsfast form och skär ett snitt i varje filé på längden (skär så djupt du kan). Ta 3 skivor salami och dela dem på hälften. Lägg salamiskivorna åt samma håll (med platt sida uppåt) så att de bildar en rad och lägg sedan raden i skåran på kycklingen.
Häll över grädden och grädda i ugnen, ca 60 min i 200 grader.
Koka pasta under tiden och använd en stor kastrull.
Lyft sedan ur en filé i taget och lägg på en skärbräda. Tag en gaffel och "trasa sönder" kycklingen i små bitar. Lägg tillbaka trasslet i formen och häll sedan allting över pastan.
Blanda och servera med valfri pasta, jag brukar dock använda penne!