Enkelt & Gott!
Köttbitarna blir riktigt möra och fina.
Smälter i munnen!
Ingredienser
4 st karrekotletter eller fläskkotletter (med eller utan ben)
3 dl vispgrädde
2-3 msk soja (äkta, tex. Druvan, Mrs Cheng)
1 tsk sambal oelek
Instruktioner
- Gör så här:
- Lägg kotletterna (frysta eller tinade) i en ugnssäker form, inte för stor. Helst ska den vara ungefär så stor som ytan kotletterna tar upp när man lägger dem brevid varandra.
- Blanda grädde, soja och sambal oelek i en bunke. Om du tar vispgrädde (vilket ja rekomenderar) kan du ta den större mängden soja. Smaka gärna av så det smakar lagom mycket soja.
Smakar det för mycket soja, kan man blanda i lite mera grädde.
- Häll blandningen över kotletterna. Kotletterna ska täckas av såsen.
- Stek i mitten av ugnen i 175 grader i 90 minuter. Det räcker med 70 minuter om kotletterna är färska eller tinade.
- Servera med kokt ris eller pressad potatis samt grönsaker!
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Tonfisk
Stekt tonfiskkotlett med grönsaker och tomatpesto4 personer Tomatpesto...