Sambal - Kotletter

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

Enkelt & Gott! Köttbitarna blir riktigt möra och fina. Smälter i munnen!

Ingredienser

  • 4 st karrekotletter eller fläskkotletter (med eller utan ben)
  • 3 dl vispgrädde
  • 2-3 msk soja (äkta, tex. Druvan, Mrs Cheng)
  • 1 tsk sambal oelek
  • Instruktioner

    1. Gör så här:
    2. Lägg kotletterna (frysta eller tinade) i en ugnssäker form, inte för stor. Helst ska den vara ungefär så stor som ytan kotletterna tar upp när man lägger dem brevid varandra.
    3. Blanda grädde, soja och sambal oelek i en bunke. Om du tar vispgrädde (vilket ja rekomenderar) kan du ta den större mängden soja. Smaka gärna av så det smakar lagom mycket soja. Smakar det för mycket soja, kan man blanda i lite mera grädde.
    4. Häll blandningen över kotletterna. Kotletterna ska täckas av såsen.
    5. Stek i mitten av ugnen i 175 grader i 90 minuter. Det räcker med 70 minuter om kotletterna är färska eller tinade.
    6. Servera med kokt ris eller pressad potatis samt grönsaker!

    Liknande recept

    4.3
    1 h 15 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tonfisk
    Stekt tonfiskkotlett med grönsaker och tomatpesto4 personer Tomatpesto...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben