Sashimisås

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Denna sås serveras framförallt till sashimi (japans rå fisk) men passar utmärkt till t ex teriyaki.

Ingredienser

  • 1½ dl soya (gärna japansk i st f kinesisk)
  • ½ dl vatten
  • ½ färsk chilifrukt
  • 1 dl flytande honung
  • 1 msk sesamolja
  • ½ st lime
  • 2 msk sesamfrö
  • ½ msk torkad koriander
  • 1 vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Finhacka vitlöken och chilifrukten. Rosta sesamfröna i en torr panna (de skall bli lite bruna). Riv skalet (bara det gröna) på limen och pressa ur saften.
    2. Blanda soya, vatten, honung, chili, sesamolja, sesamfrön, koriander, vitlök, limesaft och limeskal i en skål. Smaksätt ev. med lite mer honung och lite peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben