Sashimi (rå fisk)

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Sashimi är japanska för rå fisk. I detta recept gör vi en liten försvenskning av det och snabbgravar laxen på japanskt sätt.

Ingredienser

  • ½ kg färsk lax - skinnad och benad
  • 2 dl socker
  • 1,5 dl salt
  • 2 msk färsk riven ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • ½ msk torkad koriander
  • 2 msk apelsinjuice
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienser i en skål, gnid in laxen med blandningen. Lägg laxen och kryddorna i en påse, låt ligga i rumstemperatur i ca 1 timme. Smaka därefter på laxen om gravningen gått igenom, ev. får den ligga lite längre. Skiva laxen i cm- tjocka skivor.
    2. Servera laxen med Japansk sallad och sashimisås (se separata recept). Lägg då salladen i botten av tallrikarna, lägg på laxen och ringla såsen över det hela.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben