Scarsdale proteinbröd

Scarsdalemetoden

Ingredienser

  • 5 dl ljummet vatten ca 37 grader
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk äppelvinäger
  • 4 dl sojamjöl
  • 1 dl vetemjöl (rågat mått)
  • 6 dl grahamsmjöl
  • (spara ca 1 dl till kavlingen)
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Häll över ljummet vatten och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, socker och äppelvinäger blanda.
    2. Rör ner sojamjöl, vetemjöl och grahamsmjöl. Arbeta omsorgsfullt till en smidig deg. Degen får jäsa övertäckt ca ½ timme. Ta upp degen på bakbordet och knåda den tillsammans med det sparade grahamsmjölet.
    3. Forma en limpa, som läggs i en avlång, smord form (rymd ca 1 ½ liter) och får jäsa övertäckt till dubbel storlek 30-60 min. Gräddas i nedre dela av ugnen i 175 grader 1 timme. Förvara i kyl eller frys.
    4. Brödet skärs i tunna skivor som rostas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben