Schweizerbiffar

Serverar: 8 portioner

Schweizerbiffar av kalvfärs

Ingredienser

  • 400 g kalvfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 msk ströbröd
  • 0,5 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 äggula
  • 1 krm vitpeppar
  • 8 tunna rökta skinkskivor
  • 1 - 2 tomater
  • 8 ostskivor
  • Matfett till stekning
  • Instruktioner

    1. Låt ströbrödet svälla i vattnet. Arbeta in saltet i färsen. Späd med ströbrödsblandningen och grädde. Tillsätt äggula och vitpeppar. Späd ev med mer grädde - färsen ska vara ganska lös men ändå formbar.
    2. Forma 8 stora biffar på en vattensköljd skärbräda. Låt biffarna stå i kylen i cirka en timma att stelna, då går det lättare att steka. Stek dem knappt färdiga. Lägg en skiva skinka och överst en skiva tomat på varje biff. Täck med ost.
    3. Sätt ett lock på stekpannan och låt biffarna stå en stund på svag värme tills osten smält. Servera genast med potatismos eller kokt potatis och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben