Schweizerbiffar i muffinspanna

Otroligt lätt, du slipper os och får saftiga, härligt goda biffar. Kalla och skivade är de perfekta som smörgåspålägg.

Ingredienser

  • 0.5 dl havregryn eller ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 dl vatten
  • 500 gram köttfärs
  • 1.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar direkt från kvarnen
  • 1 st ägg
  • Fyllning
  • 100 gram emmentaler- eller grevéost
  • 75 gram rökt skinka, skivad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Blanda havregryn eller ströbröd, potatismjöl och vatten. Låt det stå ca 10 minuter.
    2. Arbeta färsen med salt och peppar. Tillsätt havregrynsblandningen och arbeta färsen med ägget så den blir smidig.
    3. Skär osten i ganska tjocka skivor. Lägg en klick färs i botten av varje form, över den en skiva ost och en skinkskiva. Täck med en klick färs. Platta till biffen. Det blir ca 8 biffar beroende på formarnas storlek.
    4. Sätt in muffinspannan i mitten av ugnen och efter ca 20 minuter är biffarna klara. Får de inte fin färg öka på värmen eller sätt på grillelementet.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Lenael 27 januari 2010

    Goda och väldigt smidigt att göra biffarna i muffunspanna. Jag hackade samman ost och skinka. Tack för ett bra recept.

    bikbok 2 mars 2010

    Detta var ett bra sätt att göra biffarna på :) Väldigt gott. 5* /Puuffen

    svengelsk 1 mars 2011

    Lättgjort och gott.

    evaullabritt 25 augusti 2014

    Bra receptIdé. Jag gjorde en LCHF-variant med pofibrer, fiberhusk, grädde och ett ägg till. I övrigt efter receptet. Jättegott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben