Schweizerbiffar i muffinspanna
Otroligt lätt, du slipper os och får saftiga, härligt goda biffar. Kalla och skivade är de perfekta som smörgåspålägg.
Ingredienser
0.5 dl havregryn eller ströbröd
1 msk potatismjöl
2 dl vatten
500 gram köttfärs
1.5 tsk salt
1 krm svartpeppar direkt från kvarnen
1 st ägg
Fyllning
100 gram emmentaler- eller grevéost
75 gram rökt skinka, skivad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°. Blanda havregryn eller ströbröd, potatismjöl och vatten. Låt det stå ca 10 minuter.
- Arbeta färsen med salt och peppar. Tillsätt havregrynsblandningen och arbeta färsen med ägget så den blir smidig.
- Skär osten i ganska tjocka skivor. Lägg en klick färs i botten av varje form, över den en skiva ost och en skinkskiva. Täck med en klick färs. Platta till biffen. Det blir ca 8 biffar beroende på formarnas storlek.
- Sätt in muffinspannan i mitten av ugnen och efter ca 20 minuter är biffarna klara. Får de inte fin färg öka på värmen eller sätt på grillelementet.
Liknande recept
Kommentarer (4)
Goda och väldigt smidigt att göra biffarna i muffunspanna. Jag hackade samman ost och skinka. Tack för ett bra recept.
Detta var ett bra sätt att göra biffarna på :) Väldigt gott. 5* /Puuffen
Lättgjort och gott.
Bra receptIdé. Jag gjorde en LCHF-variant med pofibrer, fiberhusk, grädde och ett ägg till. I övrigt efter receptet. Jättegott.