Dessertmuffins med kaffelikör

Serverar: 24 portioner

Riktigt mumsiga muffins att njuta av med en kopp kaffe och vaniljglass! Mina muffins blev mörka, då jag använde enbart farin- och rårörsocker. Halverar man mängden farinsocker (som nedan) blir muffinsen ljusare.

Ingredienser

  • 4 msk snabbkaffegranulat
  • 4 msk kokande vatten
  • 9 dl vetemjöl
  • 2 msk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 dl mjukt farinsocker
  • 1½ dl strösocker
  • 4 medelstora ägg
  • 2 dl mjölk
  • ½ dl rapsolja
  • ½ dl kaffelikör (Kahlua)
  • 1 dl rårörsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Sätt pappersformar i två muffinspannor med 12 fördjupningar, eller använd 24 dubbla pappersformar. Lägg kaffegranulatet i en kopp, häll över kokande vatten och rör om tills det löst sig. Låt kallna.
    2. Blanda under tiden mjöl, bakpulver och salt i en stor bunke. Rör i farin- och rårörsocker.
    3. Vispa ihop äggen lätt i en stor tillbringare eller skål och tillsätt sedan mjölken, oljan, det upplösta kaffet och likören. Gör en fördjupning mitt i de torra ingredienserna och häll i äggblandningen. Rör om försiktigt tills allt blandats, men rör inte för länge.
    4. Fördela smeten i muffinsformarna. Om du vill du ha en knaprig yta på muffinsen, kan du strö rårörsockret ovanpå smeten innan de gräddas. (Jag använde rårörsockret direkt i smeten.) Grädda muffinsen i den förvärmda ugnen cirka 20 min tills de har höjt sig och känns fasta.
    5. Låt muffinsen vara kvar i muffinspannan i 5 min. Servera dem sedan varma eller flytta över dem till ett galler och låt kallna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben