Maräng- och mockamoussetårta

Serverar: 8 portioner

Maräng- och mockamoussetårta

Ingredienser

  • Maräng
  • 3 äggvitor
  • 2 dl socker
  • Mousse
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • ½ dl socker
  • ½ dl starkt kallt kaffe
  • 1-2 msk kaffelikör
  • Garnering och servering
  • Kaffepulver
  • Jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Maräng (kan göras flera dagar innan). Rita 3 rundlar, ca 18 cm i diameter, på ett bakplåtspapper och lägg det på en plåt. Vispa äggvitorna med elvisp till hårt skum. Tillsätt sockret i två omgångar och vispa till en fast smet. Bred ut den i rundlarna och jämna till ytan. Grädda bottnarna i mitten av ugnen tills de lätt släpper papperet, 1 - 1,5 timme.
    2. Mousse (bör göras samma dag). Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa grädden tjock. Vispa äggulor och socker pösigt i en annan skål. Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme. Blanda ner gelatin, kaffe och likör i äggsmeten. Rör sedan i grädden och blanda väl. Ställ i kylen.
    3. Ca 1 timme före servering (om tårtan läggs ihop för tidigt kan bottnarna mjukna). Bred ut en tredjedel av moussen på varje marängbottnen och lägg ihop till en tårta. Ställ i kylen att stelna. Sikta över lite kaffepulver och garnera med jordgubbar.
    4. Tips: Moussen kan göras utan gelatin, men blir då inte lika fast i konsistensen.
    5. Ugnstemperatur 100º

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben