Medan vi tittade bort i två minuter under fotograferingen åt Maja upp hela kakan. Och Maja, det är en liten hund på
6 kg/Lisa och Monica Eisenman.
Receptet är från boken Sommarens söta av Lisa och Monica Eisenman.
Ingredienser
75 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
4 äggulor
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk mjölk
Ca 1 ½ dl hallon
Smör, till formen
Ströbröd, till formen
Maräng
4 äggvitor
2 dl strösocker
½ tsk ättiksprit
Instruktioner
Värm ugnen till 175 grader.
Smörj och bröa en ugnsfast form, ca 20 x 30 cm.
Vispa smör och socker poröst.
Tillsätt äggulorna en i taget och vispa ordentligt.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med mjölken.
Bred ut smeten i formen och strö över hallonen.
Marängen:
Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en ren bunke.
Tillsätt sockret matskedsvis och ättikspriten under kraftig vispning till en fast maräng smet.
Bred den över kaksmeten.
Grädda i 40–45 minuter.
Lägg lite folie över kakan om marängen börjar få för mycket färg.
Låt svalna helt och skär sedan i rutor.