Eisenmans maräng- och hallonrutor

Serverar: 24 portioner

Medan vi tittade bort i två minuter under fotograferingen åt Maja upp hela kakan. Och Maja, det är en liten hund på 6 kg/Lisa och Monica Eisenman. Receptet är från boken Sommarens söta av Lisa och Monica Eisenman.

Ingredienser

  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 4 äggulor
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk mjölk
  • Ca 1 ½ dl hallon
  • Smör, till formen
  • Ströbröd, till formen
  • Maräng
  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • ½ tsk ättiksprit
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader.
    2. Smörj och bröa en ugnsfast form, ca 20 x 30 cm.
    3. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna en i taget och vispa ordentligt.
    4. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med mjölken. Bred ut smeten i formen och strö över hallonen.
    5. Marängen: Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en ren bunke.
    6. Tillsätt sockret matskedsvis och ättikspriten under kraftig vispning till en fast maräng smet. Bred den över kaksmeten.
    7. Grädda i 40–45 minuter. Lägg lite folie över kakan om marängen börjar få för mycket färg. Låt svalna helt och skär sedan i rutor.

    Liknande recept

    4
    40 min
    30
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben