Hallonrutor med kardemummakrisp

God smak av kardemumma. Serverad med vispad grädde eller vaniljsås blir det en god efterrätt.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3/4 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • Kardemummakrisp
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kardemumma
  • 75 g smör
  • 4-5 dl hallon
  • 2 tsk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Börja med att hacka ihop ingredienserna till krispet till en smulig massa och ställ det kallt.
    2. Smält smöret och tillsätt mjölken, vispa ägg och socker poröst. Sikta ner de torra ingredienserna och tillsätt smör- och mjölkblandningen. Rör smeten slät, vispa inte!
    3. Häll smeten i en liten, smord och bröad långpanna, ca 22 x 32 cm. Blanda hallon och potatismjöl och strö det tillsammans med kardemummakrispet över.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen, 175º i ca 25-30 minuter.

    Liknande recept

    4
    40 min
    30
    4

    Kommentarer (5)

    Okänd 8 mars 2009

    Supergod kaka med härlig kardemummasmak. Kommer definitivt att baka den igen. Tack för ett lyckat recept.

    mojans 12 mars 2009

    har detta recept sedan tidigare. Men vill bara tala om hur god den är.

    vanilj 27 juni 2009

    Kanonrecept! Lätt och relativt snabbt, mycket gott! Jag gav det 5 stjärnor! :)

    guardianlinda 14 februari 2010

    Bakade denna kaka idag, jag stansade ut hjärtan och pudrade dem med florsocker, serverade vaniljsås till......Hela familjen var här och det var alldeles tyst när alla mumsade, ett mkt bra betyg.....Denna kaka kommer att bakas många ggr hos oss....Tack för ett jättebra recept och gott framförallt, det blir givetvis en 5:a/Kramar Linda

    cuddly96 7 september 2013

    Gjorde den i dag, riktigt gott! Ska testa i morgon på Amerikanska blåbär :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben