Härliga Hallonrutor

Serverar: 35 portioner

Lättbakade frestelser.

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 4 1/2 dl strösocker
  • 5 3/4 vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • Rivet skal av en citron
  • ca 500 g hallon
  • ca 250 smör kallt
  • 1 msk strösocker
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ner mjöl och bakpulver i smeten, tillsätt rivet citronskal och blanda om försiktigt.
    2. Bred ut smeten i en stor smord och bröad långpanna. Fördela de frysta hallonen ovanpå. Hyvla över tunna skivor kallt smör med en osthyvel. Strö över sockret.
    3. Grädda mitt i ugnen ca 35 min 175 grader Låt kakan svalna något innan den skärs i rutor. Servera gärna med en klick vispgrädde.

    Liknande recept

    4
    40 min
    30
    4
    4.5
    1 h 40 min
    16
    1

    Kommentarer (4)

    Wombat04 29 maj 2008

    Jag älskar hallon, och jag är kräsen när det gäller saker med hallon i. De här rutorna hade exakt rätt sötma, underbar konsistens, lätt frasiga kanter och var fullkomligt bedövande goda. Och så lättbakade! De ska serveras till kaffet efter en god grillmiddag i morgon kväll, men jag ger aldrig bort något som jag inte själv har smakat på först! (Kunde inte vänta, hihi ...)

    grill 27 juni 2008

    Jag /min familj älskar hallon o denna kaka var enorm god. Den som spara detta recept måste bara göra den - lätt att göra o super god.

    zonale 29 juni 2008

    En lättbakad kaka som blev underbar trots att jag ersatte hallonen med blåbär. Vispad grädde till och alla var nöjda.

    Sork 2 januari 2011

    Vilken kaka, helt fenomenal! Den första gick åt i ett nafs så nu måste jag baka en till. Tack för det här fantastiskt enkla och goda kakreceptet. GOTT nytt år!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben