Smuliga hallonrutor

Serverar: 26-30 portioner

Tid: 40 minuter

Gudomligt goda och mjuka hallonrutor med frasiga smulor på toppen. Hela kakan görs av samma deg vilket gör den enkel att göra.

Ingredienser

  • 5 dl strösocker
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 250 g smör, smält
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 3 dl naturell yoghurt
  • ca 100 g hallon, färska eller frysta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda strösocker, mjöl och bakpulver i en stor bunke. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en smuldeg.
    3. Mät upp 3 dl smuldeg och lägg det i en liten bunke (detta ska strös över kakan).
    4. Tillsätt vaniljsocker, ägg och yoghurt i den stora bunken. Rör ihop allt till en smet.
    5. Bred ut smeten i en smord och bröad långpanna, ca 28 x 35 cm.
    6. Strö hallonen jämnt över kakan och tryck ner dem lite. Strö över smuldegen från den lilla bunken.
    7. Grädda kakan längst ner i ugnen i 20–25 min. Låt den svalna i formen innan du skär den i rutor med en kniv.

    Liknande recept

    4
    40 min
    30
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben