Smulig aprikospaj

Serverar: 8 portioner

Detta är en lättbakad dessert med fyllning av crème fraiche och aprikoser.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • ½ tsk bakpulver
  • 125 g smör el margarin
  • Fyllning
  • 1½ dl crème fraiche
  • 1½ msk socker
  • 1 burk konserverade aprikoser, 420 g
  • Garnering
  • Flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Hacka snabbt samman vetemjölet, sockret, bakpulvret och matfettet till en smulig massa.
    3. Strö ut ca 2/3 av smulorna i en pajform, gärna av aluminium, som rymmer ca 14 dl. Tryck ut dem så att de täcker botten och en bit upp på kanten.
    4. Blanda samman crème fraichen och sockret och bre ut jämnt i botten på formen.
    5. Häll upp aprikoserna att rinna av. Grovhacka dem därefter och strö ut bitarna över crème fraichen. Strö sist över de sparade degsmulorna och garnera med flagad mandel.
    6. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Kajac 21 april 2009

    Detta var en väldigt smaskig och lättlagad paj! Hade tjejmiddag i helgen och serverade denna till kaffet, och jag fick mycket beröm för den! :-D Tack för receptet!! Den skall göras fler gånger. // Karin

    bettan1262 25 februari 2010

    Oj vad gott det var.En klar 5:a från mig.Denna ska jag göra många gånger till.

    stenbocksmia 2 september 2011

    Kalasrecept, jag gjorde med 8 färska aprikoser istf konserv, pajen försvann raskt ner i magarna på bekanta i Genève som berömde kontrasterna i smaker och konsistens..Tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben