Glutenfri aprikospaj

Serverar: 8 portioner

...så väldigt gott!!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g riven, kokt potatis
  • 2 dl majsstärkelse
  • 1 dl hirsflingor
  • 1 dl Dansukker Rörsocker Strö
  • 3/4 dl flytande margarin
  • Fyllning
  • 2 ägg
  • 1½ dl Dansukker Strösocker
  • 1½ dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 300 g färska eller konserverade aprikoser
  • Tillbehör
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
  • Instruktioner

    1. Blanda samman ingredienserna till degen.
    2. Tryck ut degen i en smord pajform, cirka 25 cm i diameter. Nagga.
    3. Dela äggen i gulor och vitor i två olika skålar.
    4. Vispa gulorna tillsammans med strösockret. Tillsätt potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och yoghurt.
    5. Vispa vitorna till fast skum och vänd ner i äggulesmeten.
    6. Häll upp smeten i formen. Tryck ner urkärnade aprikoser i smeten.
    7. Grädda mitt i ugnen i 200° i cirka 35 minuter. Vispa grädden med vaniljsocker och sätt i kylen.
    8. Servera pajen ljummen med den vispade grädden till. Aprikoserna kan bytas ut mot annan frukt eller bär.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben