Hallonrutor med havreströssel

God kaka, har även provat med lingonsylt och det gick lika bra det, lite syrligare bara.

Ingredienser

  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 msk bakpulver
  • 150 g rumsvarmt margarin eller smör
  • 1 st ägg
  • 2 dl hallonsylt, eller lingonsylt
  • Strössel
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smält margarin eller smör
  • Instruktioner

    1. Blanda mjölet, sockret och bakpulvret i en bunke. Finfördela matfettet i detta. Tillsätt ägget. Blanda alltsammans.
    2. Tryck ut degen i en smord liten långpanna, ca 20x30 cm. Fördela hallonsylten över degen.
    3. Blanda havregryn, socker och vaniljsocker till strösslet. Smält matfettet och häll över det. Rör om väl. Bred havregrynsmassan över sylten.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min i 200 grader. Låt kakan svalna. Skär kakan i rutor.

    Liknande recept

    4
    40 min
    30
    4

    Kommentarer (5)

    gunnelehrlich 19 februari 2008

    mycket godare med lingonsylt!!

    Lindanemon 1 april 2008

    Jättegoda!!! Fast jag ska prova med jordgubbssylt nästa gång...

    Kristin80 21 augusti 2008

    Supergoda, de smälter i munnen!

    MammaIrene 11 februari 2009

    Jättegoda! Särskillt när de svalnat ordentligt. De får en 4 av 5 möjliga Tack!

    anki54 11 mars 2009

    Suppergoda var dom kommer att baka dom fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben