Hallonrutor med havreströssel
God kaka, har även provat med lingonsylt och det gick lika bra det, lite syrligare bara.
Ingredienser
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 msk bakpulver
150 g rumsvarmt margarin eller smör
1 st ägg
2 dl hallonsylt, eller lingonsylt
Strössel
1 1/2 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smält margarin eller smör
Instruktioner
- Blanda mjölet, sockret och bakpulvret i en bunke. Finfördela matfettet i detta. Tillsätt ägget. Blanda alltsammans.
- Tryck ut degen i en smord liten långpanna, ca 20x30 cm. Fördela hallonsylten över degen.
- Blanda havregryn, socker och vaniljsocker till strösslet. Smält matfettet och häll över det. Rör om väl. Bred havregrynsmassan över sylten.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min i 200 grader.
Låt kakan svalna. Skär kakan i rutor.
Liknande recept
Kommentarer (5)
mycket godare med lingonsylt!!
Jättegoda!!! Fast jag ska prova med jordgubbssylt nästa gång...
Supergoda, de smälter i munnen!
Jättegoda! Särskillt när de svalnat ordentligt. De får en 4 av 5 möjliga Tack!
Suppergoda var dom kommer att baka dom fler gånger.