Sofias hallonrutor

Serverar: 16 portioner

Tid: 45 minuter

På en mjuk och litet seg chokladbotten ligger en läcker kräm med hallonsmak. Skär kakan i rutor och bjud dem som bakelser, de är utsökt goda!

Ingredienser

  • 300 g mörk choklad
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Hallongrädde
  • 3 dl hallon, ca 200 g
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl Kesella
  • 2 dl florsocker
  • Garnering
  • pekan- eller valnötter
  • Instruktioner

    1. Smält choklad och matfett i en kastrull och låt det svalna något. Blanda ned ägg, socker och vaniljsocker i chokladen. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten.
    2. Lägg bakplåtspapper i en ugnssäker form, ca 30 x 25 cm. Häll i smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175° ca 20 minuter. Låt kakan kallna.
    3. Hallongrädde: Mosa hallonen och vispa grädden tjock. Blanda ned hallon, Kesella och florsocker i grädden. Bred grädden över den kalla kakan och skär den i 16 bitar. Garnera ev med färska hallon och servera bakelserna.

    Liknande recept

    4
    40 min
    30
    4

    Kommentarer (1)

    samaka 10 februari 2009

    Den här dessertkakan är ju bara så god! Hallon, grädde och choklad är en sån smarrig kombination!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben