Hallonrutor

Serverar: 30 portioner

Den här kakan går utmärkt att frysa innan den garneras. Ska inte hela kakan användas vid ett tillfälle anpassar du mängden grädde och hallon efter antalet bitar som används. Hallonen kan ersättas av andra bär eller frukter.

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 4 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker
  • 200 g finhackade hasselnötter
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
  • Garnering
  • 1 påse, 100 g Daimkulor
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk Dansukker Rörsocker Flor
  • 250 g, ½ liter färska hallon
  • Instruktioner

    1. Klä en långpanna, 25x35 cm med bakplåtspapper. Smöra papperet.
    2. Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Blanda nöthack, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i äggsmeten.
    3. Häll upp smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 30 minuter.
    4. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper.
    5. Dra av papperet den gräddats på. Strö på daimkulorna. Låt svalna. Skär i rutor.
    6. Vispa grädden och florsockret till fast skum. Spritsa ut klickar på rutorna. Garnera med hallon. Kakan går utmärkt att frysa innan den garneras. Skall inte hela kakan användas vid ett tillfälle anpassas mängden grädde och hallon efter antalet bitar som används.
    7. Hallonen kan ersättas av andra bär eller frukter.

    Liknande recept

    4
    40 min
    30
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben