Den här kakan går utmärkt att frysa innan den garneras.
Ska inte hela kakan användas vid ett tillfälle anpassar du mängden grädde och hallon efter antalet bitar som används.
Hallonen kan ersättas av andra bär eller frukter.
Ingredienser
6 ägg
4 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker
200 g finhackade hasselnötter
½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
Garnering
1 påse, 100 g Daimkulor
3 dl vispgrädde
2 msk Dansukker Rörsocker Flor
250 g, ½ liter färska hallon
Instruktioner
Klä en långpanna, 25x35 cm med bakplåtspapper.
Smöra papperet.
Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Blanda nöthack, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i äggsmeten.
Häll upp smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 30 minuter.
Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper.
Dra av papperet den gräddats på. Strö på daimkulorna.
Låt svalna. Skär i rutor.
Vispa grädden och florsockret till fast skum. Spritsa ut klickar på rutorna. Garnera med hallon. Kakan går utmärkt att frysa innan den garneras. Skall inte hela kakan användas vid ett tillfälle anpassas mängden grädde och hallon efter antalet bitar som används.