Maräng- och chokladspindlar

Serverar: 15 portioner

Tid: 15 minuter

Dekorera en maräng så det blir en spindel.

Ingredienser

  • 15 små maränger
  • 100 g mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Lägg marängerna på ett bakplåtspapper.
    2. Koka upp vatten i en kastrull och lägg en djup tallrik eller skål som ett lock över. Bryt chokladen i bitar och lägg dom i tallriken. Låt vattnet sjuda tills chokladen är smält, eller ställ in tallriken i micron med choklad i, sätt på full effekt tills det smält, ca 1 min.
    3. Häll chokladen i en kraftig plastpåse och klipp av ett litet hörn på påsen eller använd en sprits. Spritsa ögon och spindelben. Gör inte benen för smala, annars blir de svåra att lossa från papperet.
    4. Låt stå och stelna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ettmod 19 augusti 2012

    söta

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben